Aktuelt

Den Magiske Fabrikken vant innovasjonspris

Den Magiske Fabrikken vant innovasjonspris

Den Magiske Fabrikken var utnevnt som en av tre nominerte til innovasjonsprisen som deles ut av Avfall Norge på Avfallskonferansen. De andre moinerte var BIR Nett og Minorga Vekst. Avfall Norge skriver at i år toppet listen seg med mange gode kandidater. Finalistene leverer spesielt godt på overføringsverdi, nytenkning, bidrag til sirkulærøkonomien og utvikling av forretningsmodell.

-    Det er herlig å se at vi har så mye innovasjon og gode historier i bransjen og at vi fikk inn så mange bra nominasjoner. Dette er svært viktig og ikke minst gledelig for utviklingen av bransjen fremover til et sirkulært samfunn, sier adm.dir og juryleder for Innovasjonsprisen, Nancy Strand. 
 
Årets jury besto av adm.dir i Avfall Norge Nancy Strand, direktør Divisjon Bærekraft Norge i Innovasjon Norge, Inger Solberg, adm.dir Remiks Miljøpark AS, Bård Jørgensen, adm.dir Returkraft AS, Odd Terje Døvik.
 
Den Magiske Fabrikken var nominert for nytenking rundt bruk av gjødsel og gjødselsvann i utvinningen av biogass, samt måten de samarbeider tett med andre aktører og næringer, og i tillegg vektlegger kunnskapsformidling. 

Juryens begrunnet valget med at Den Magiske Fabrikken leverer på nytekning, utvikling og samfunnsansvar gjennom nye måte å bruke gjødsel og gjødselsvann i utvinningen av biogass.
 
I kombinasjon med tett samarbeid med bønder i nærområdet og transportnæringen, samt fokus på kunnskapsformidling som er viktig for bransjens utvikling, gir det en stor læringsnytte og overføringsverdi til andre deler av bransjen.
 
Den Magiske Fabrikken har ikke bare et treffende navn, det er et perfekt eksempel på den sirkulære økonomien, på nytenkning og et eksempel til etterlevelse!